Hilal Altınbilek Kimdir? Biyografisi

Hilal Altınbilek Kimdir? Biyografisi

Hilal Altınbilek (d. 11 Şubat 1991, İzmir), Türk oyuncu ve model.[1]

Hayatı ve kariyeri

Hilal Altınbilek, 11 Şubat 1991 tarihinde İzmir’de Kosova kökenli bir ailede doğdu.[2][3] İlkokul’dan itibaren tiyatro ile ilgilendi. Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okurken oyunculuğa başladı. Bir güzellik yarışmasında ilk 5’e girdi ve fotomodel oldu.[3] 2009-2010 yılları arasında İstanbul’daki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde, Çağdaş Drama Topluluğu ve Ali Haydar Elçığ’dan oyunculuk eğitimi aldı. İlk oyunculuk deneyimini, 2011 yılında FOX’ta yayımlanan Derin Sular adlı günlük dizide yaşadı. 2013 yılında yayınlanmaya başlayan ve 2016 yılında sona eren Karagül dizisinde Özlem karakterini canlandırdı.[4] 2016 yılında Hayatımın Aşkı adlı dizide Nil adlı karakteri canlandırdı. Daha sonra, 2018-2022 yılları arasında atv’de yayımlanan Bir Zamanlar Çukurova adlı televizyon dizisinde Züleyha Yaman karakterini canlandırdı.[5] Aynı yıl Çağan Irmak’ın yönetmen ve senaristliğini üstlendiği Çocuklar Sana Emanet adlı dram-gerilim türündeki sinema filminde Engin Akyürek ile başrolde yer aldı. Günümüzde ise, FOX’ta yayımlanan Şahane Hayatım adlı dizide Şebnem karakterine hayat vermektedir.

Filmografisi
Televizyon

Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2011 Derin Sular İrem Yardımcı oyuncu FOX
2013-2016 Karagül Özlem Şamverdi
2016 Hayatımın Aşkı Nil Kanal D
2018-2022 Bir Zamanlar Çukurova Züleyha Yaman Başrol oyuncusu atv
2023-günümüz Şahane Hayatım Şebnem Gümüşçü FOX

Sinema

Yıl Yapım Rol Notlar
2018 Çocuklar Sana Emanet Yeşim Başrol oyuncusu

Kaynak

Wikipedia